“رزیدنت یار” تحصیل را تسهیل می کند

گفتگوی ویژه

معیارپرس — به گزارش معیارپرس به نقل ازصبای سلامت ؛ “رزیدنت یار” اولین موسسه استارتاپ آموزش پزشکی کشوراست که در سال ۱۳۸۸ شروع به فعالیت نمود. در سال ۱۳۹۷ با طراحی اپلیکیشن تخصصی کتب پزشکی، رزیدنت یار تبدیل به اولین استارتاپ آموزش پزشکی کشور گردید و به زودی از دومین اپلیکیشن خود نیز رونمایی می کند.

این موسسه با جذب و اشتغال ۷۰ نفر کارمند متخصص و فنی، محصولات کمک آموزشی ویژه دستیاران تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ را در قالب کتاب الکترونیک، کتاب چاپی، کتاب ‌های صوتی، ویدیوئی و کلاس ‌های آموزشی در ۲۶ رشته تخصصی تولید و به بازار عرضه می کند و بدین طریق تسهیلگر تحصیل جهت دوره های تکمیلی و تخصصی پزشکان گردیده است.

دکتر هومان فیضی، مدیر برنامه ریزی و استراتژی “موسسه رزیدنت یار” معتقد است تفسیرهای مختلف و یا اشتباه، در ترجمه منابع و کتاب های تخصصی پزشکی و همچنین نبود یک مرجع قابل اطمینان در این حوزه سبب گمراهی داوطلبان شرکت کننده در آزمون رزیدنتی پزشکی می گردد. این کارآفرین حوزه آموزش پزشکی می گوید: “رزیدنت یار” فعالیت خود را به پشتوانه ی تجربیات کسب شده ی سالیان پیشین و با هدف و انگیزه تسهیل در امر آموزش تکمیلی پزشکی، آغاز نمود.

برای کسب اطلاعات بیشتر، خبرنگار پایگاه خبری صبای سلامت، در محل دفتر دکتر فیضی که خود نیز آزمون مقطع تخصصی بیهوشی اش را همانند بسیاری از داوطلبان شرکت کننده در رشته های تخصص پزشکی، با خواندن کتاب های کمک آموزش پزشکی “رزیدنت یار” با موفقیت گذرانده است؛ به گفتگو نشست. نظر شما را به آن جلب می نمایم.

 

آقای دکتر آیا مجوز خاصی برای شروع کارتان نیاز بود؟

بله علاوه بر اخذ مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کتاب ‌های چاپی، مجوز کسب و کار اینترنتی را نیز داریم. همچنین مجوز تنها برند ثبت شده ی آموزش پزشکی کشور که در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده برند “رزیدنت یار” می باشد.

 

با توجه به اینکه اقبال به تحصیل در رشته ‌های پزشکی کاهش یافته است برای آینده چه برنامه ‌هایی دارید؟

بله البته کم اقبالی به دلیل مسائل خاص دولتی و داخلی است که خوشبختانه آنها نیز در حال رفع شدن می ‌باشد.

ولی به هر حال هر رشته ‌ای خواهان خودش را دارد و انسان ‌هایی در آن تلاش کرده و در آن زمینه فعالیت خواهند کرد و به سرانجام می ‌رسند.

در هر حال خیلی به موضوع کم اقبالی اعتقادی ندارم ولی مقداری شاید کمرنگ شده باشد.

برای آینده نیز طراحی و عرضه دو اپلیکیشن که در هر دو، کتاب ‌های الکترونیک و صوتی و کلاس ‌هایمان وجود دارند تکمیل و توسعه می یابند.

همچنین برای نخستین بار در ایران در حال آماده سازی AR و VR (  واقعیت افزوده ) برای آموزش تخصصی پزشکی هستیم که تاکنون در کشور وجود نداشته و برای اولین بار رونمایی می ‌گردد.

جهت live surgery ( جراحی از راه دور با بهره گیری از ارتباطات اینترنتی ) در حال مذاکره اولیه با چند دانشگاه هستیم و انشاالله در صورت نتیجه قطعی حتماً از طریق رسانه شما به اطلاع عموم رسانده می ‌شود.

 

آقای دکتر فیضی “رزیدنت یار” چرا بوجود آمد و چگونه به امر آموزش پزشکی کمک می کند؟

در گذشته در زمینه آموزش پزشکی کاستی ‌هایی وجود داشت یعنی وقتی که ما دوره رزیدنتی را شروع کردیم برای تحصیل عملاً می ‌بایستی رفرنس ‌های بسیاری خوانده می ‌شد که اکثراً به زبان لاتین بود و گاهی منابع بعد از ترجمه به فارسی دچار چندگانگی در مفهوم می ‌شدند به دلیل اینکه تفسیرهای متفاوتی از یک متن خارجی هنگام ترجمه به فارسی برداشت می شود که باعث گمراهی دانشجویان می گردد.

البته معمولاً در این تفسیرها اختلاف نظر وجود دارد اما در “رزیدنت یار” ترجمه منابع تخصصی توسط اساتید و رتبه ‌های برتر و اعضای هیئت علمی و متخصص در هر حوزه صورت می پذیرد.

یعنی کتاب ‌ها و محصولات، حتی محصولات صوتی کلیه رشته ‌های تخصصی پزشکی توسط اعضای هیئت علمی و اساتید و رتبه ‌های برد تخصصی ترجمه و ارائه می‌ گردند.

بنابراین چون توسط اساتید و صاحب نظران ترجمه می گردند نظرات قطعی است و دیگر آن دوگانگی از بین می ‌رود.

به این طریق رزیدنت یار به عنوان یک مرجع آموزشی معتبر سبب تسهیل در تحصیلات رزیدنت ‌ها می گردد و عزیزان سریع‌تر به نتیجه مطلوب می ‌رسند.

آیا با مجامع علمی بین المللی هم در ارتباط هستید؟

پاسخ مثبت است. برای همه فارسی زبانان در هر جای دنیا که در رشته پزشکی مشغول به تحصیل هستند این امکان وجود دارد با خرید اینترنتی، از محصولات و تولیدات رزیدنت یار بهره ببرند و به راحتی این محصولات را به

صورت الکترونیک در موبایل ‌هایشان داشته باشند و دیگر نیازی به کتاب چاپی وجود ندارد. این موسسه با تشویق و فرهنگ سازی، در استفاده از کتاب های الکترونیک و صوتی، علاوه بر کاهش هزینه چاپ به سهم خود سبب جلوگیری از نابودی درختان می گردد و البته محصولات بدون واسطه با قیمت ارزان‌تر به دست پزشکان عزیزمی رسد.

خبر خوب اینکه بعد از حدود ۷ سال کار الکترونیکی نمودن کتاب ها فرهنگ استفاده از این کتاب ها به قدری زیاد شده که عملاً بسیاری از دوستان و مخاطبین ما به دنبال کتاب ‌های الکترونیک هستند که این موضوع در خارج از کشور هم قابل مشاهده است.

در این راستا توسط موسسه رزیدنت یار در شهریور ماه سال جاری دفتری در شهر استراسبورگ کشور فرانسه دایر گردیده است که همین کار را به زبان فرانسوی در آنجا شروع نموده و مجوزهای آن هم در حال اخذ است و به زودی دفتر شروع به کار می‌کند و رفرنس ‌ها و منابع برای پزشکان فرانسوی به زبان فرانسوی ترجمه خواهد شد.

 

آیا در فرانسه نیز به نام رزیدنت یار ثبت می‌شود؟

بله چرا که رزیدنت در تمام دنیا یکسان مفهوم می‌شود و بین المللی است و یار هم که نشانه فارسی و ایرانی این ترکیب می‌باشد.

 

آیا دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران استفاده از رزیدنت یار را به دانشجویان پزشکی توصیه می‌کنند؟

خیلی از اساتید دانشگاه‌ها توصیه می‌کنند چرا که خودشان از کتاب‌های ما استفاده کرده اند.

البته ما در سال‌های اول کمی دچار چالش بودیم اما وقتی این اساتید در دوران رزیدنتی خود با استفاده از محصولات رزیدنت یار رشد نموده و رتبه برد شدند به این نتیجه رسیدند که  به دیگران نیز توصیه کنند تا جایی که برخی به صورت خودجوش در تولید کتاب‌ها با ما همکاری می‌کنند و عملاً ما در سال ۱۴۰۳ برد تخصصی را در چندین رشته مثل رشته گوش و حلق و بینی، رشته جراحی، رشته کودکان به ضرس قاطع و بی‌گفت و گو و به درستی بالای ۹۰ درصد سوالات این دوره‌ها با کتاب‌های رزیدنت یار قابل پاسخگویی بوده است.

 

آیا کتاب‌های شما فقط به صورت مجازی عرضه می شود؟

خیر به صورت مکتوب هم می‌باشد و هر دو نوع چاپی و الکترونیک موجود است.

در راستای فرهنگ سازی و به دلیل اینکه فرهنگ استفاده از کتاب الکترونیک پزشکی را توسعه دهیم هر کتاب چاپی را که در بازار عرضه می‌کنیم همراه آن یک کتاب الکترونیک به صورت رایگان به پزشکان عزیز هدیه داده می‌شود به این دلیل که در هر جا و مکانی بتوانند از کتاب استفاده و بهره ببرند و به این طریق فرهنگ الکترونیک کتاب پزشکی را توسعه داده‌ایم.

 

علاوه بر آموزش پزشکی در چه زمینه هایی فعالیت می کنید؟

تولید کتاب های پرستاری را نیز آغاز کردیم و کتاب‌های اولیه کارشناسی ارشد پرستاری در رزیدنت یار به چاپ رسیده است.

در حوزه‌های دیگر نیز مانند توریسم پزشکی در حال فعالیت هستیم که در دفتر دیگری در حال شکل گیری است و حتماً از طریق رسانه شما اطلاع رسانی خواهد شد.

سپاس از شما بابت این مصاحبه

مصاحبه کننده؛ حمیدرضا مهدی پور

سردبیر؛ فرید مهدی پور